Menu +
BedrijvennetwerkHR

Elon Musk

What is it about ?

In de beeldvorming is het nieuwe leiderschap ‘softer’ dit is het voorbeeld van een harde leider die wel succesvol is. Een leider die erg resultaatgericht aanstuurt, vooral in de sturende dan in de coachende rol zit.

Ons inziens komt dit omdat :

  • Hij heeft een sterke visie en missie. Hij acteert vanuit een passie en een maatschappelijke betrokkenheid, hij wil de wereld beter maken. Deze drive verwacht hij ook bij zijn medewerkers. Samen streven ze een gemeenschappelijk doel.
  • Hij weet een organisatie te creëren waar iedereen bij wil horen (maslow). Alleen de beste ‘studenten’ worden toegelaten.

Elon Musk is een topsporter die alleen voor winnen gaat met het team.  Hij weet alle spelers zo te motiveren dat ze het uiterste van zichzelf (willen) geven.

 

 

Who should use it ?

Hij is een voorbeeld voor een harde leider in een innovatieve omgeving.

Hij is een enorm aantrekkelijke werkgever en hieruit kunnen lessen gehaald worden voor andere leiders om een aantrekkelijke werkgever te zijn (10 punten).  Hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.  Zijn hoge verwachtingen naar zijn medewerkers vertaald zich ook in het 24/7 bereikbaar zijn voor iedereen (streng maar rechtvaardig).

 

Success story

Hij gebruikt het kapitaal van het ene succes om een volgende innovatie mee te financieren.  Hij streeft enorm naar onafhankelijkheid en innovatie zonder beperkingen  Hij gelooft in het ‘onmogelijke mogelijk te maken’, in een betere wereld zonder grenzen.  Hij streeft naar betaalbare vernieuwende producten op de markt te brengen. Een grens waar hij tegenaan loopt in zijn ‘gewone’ leven spoort hem aan om op zoek te gaan naar de onverwachte oplossing.

Hij heeft een enorme drive om bestaande systemen op te schudden, in no time slaat hij een weg in een voor hem totaal nieuwe branche (banken > paypal, auto-industrie > Tesla, raket industrie > SpaceX).

Zijn opeenvolgende successen zijn :

  • Zip 2 (internetbedrijf)
  • Paypal (betaalplatform)
  • SpaceX
  • Tesla (als chief designer en algemene directeur)
  • Solarcity (batterijen ter verbetering zonnecellen)
  • Hyperloop (supersnelle verplaatsing van personen over langere afstanden, max 1000km)

 

How ?

Door te handelen vanuit een boost van zelfvertrouwen op een militaire aanpak.  Hij eist een volledige commitment van zijn werknemers, zelf is hij ook 24/7 bereikbaar voor iedereen.  Samen als team naar de top, de wereld tonen wat er mogelijk is, wat zij kunnen bereiken.

 

Where to find more info?

MT.nl