Menu +

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kennis sessie: Inclusieve arbeidsmarkt 11 oktober 2018

11 oktober 2018 @ 13:00 uur - 17:00 uur

Achmea en de Participatiewet
In het Sociaal Akkoord van 2013 hebben het kabinet, werkgevers en vakorganisaties afgesproken dat het bedrijfsleven tot 2026 zo’n 100.000 extra banen ter beschikking stelt voor mensen met een beperking. Dit is vastgelegd in de Wet Banenafspraak en de Quotumwet. Achmea wil in het verlengde van haar identiteit en strategie een faire bijdrage leveren aan deze afspraak en heeft de ambitie om een medewerkersbestand op te bouwen dat een afspiegeling is van de samenleving.

Verlang jij ook naar een inclusieve arbeidsmarkt?
Achmea hanteert een actief beleid ten aanzien van mensen met een arbeidsbeperking. Ons uitgangspunt daarbij is ‘Gewoon waar het kan, speciaal waar het moet’. Achmea biedt geen spek-en-bonen-plekken aan. Wij kiezen er bewust voor om deze medewerkers te plaatsen op reguliere banen. In het werk doen we geen concessies op kwaliteit en klanttevredenheid. Wel hebben we extra aandacht voor het inwerktraject en houden we maximaal rekening met de beperking. Want door een beperking te erkennen, ontstaat ruimte om talent te laten groeien.

Nieuwsgierig geworden en meer weten?
Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 11 oktober vertellen we graag meer over ons Inclusief beleid en nemen we jullie op een interactieve manier mee in hoe wij e.e.a. invulling geven. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dit korte filmpje van ons Participatieteam op de afdeling klantcontact van Zilveren Kruis. https://www.youtube.com/watch?v=cAHyE39ytE4&t=7s

Locatie – Achmea Campus , Laan van Malkenschoten 20, te Apeldoorn

PROGRAMMA:

– 13.00 – 13.30 Inloop met koffie en thee
– 13.30 – 13.45 Voorstellen Martin en doorspreken programma
– 13.45 – 14.30 Presentatie Achmea Inclusief beleid
Kwartiermaker Martin heeft op allerlei niveaus gewerkt binnen het werkveld van inclusie. Namens een patiëntenorganisatie, als teamleider van een Participatieteam en nu als verbindende schakel tussen HR beleid en uitvoering. Hoe ziet ‘Gewoon waar het kan, speciaal waar het moet” er uit in beleid en uitvoering?
– 14.30 – 15.00 Collega met een arbeidshandicap en teamleider aan het woord
Collega Nicky werkt als business analist bij de afdeling Documentlogistiek. Over zijn komst bij Achmea zegt hij: “Een leuke baan op HBO/WO niveau van 24 uur per week is helaas een schaars goed. Achmea Inclusief zorgt ervoor dat er net wat meer deuren worden geopend op dit vlak.“
Teamleider Britt is betrokken geweest bij de werving en selectie van talentvolle medewerkers met een arbeidshandicap op de afdeling Schadeservices. Vanuit haar gedrevenheid en passie komt ze vertellen over die eerste kennismaking. Want hoe doe je dat nou, zo’n sollicitatiegesprek?
– 15.15 – 15.30 Pauze
– 15.30 – 16.00 Spits van Onbeperkt aan de Slag aan het woord
Onbeperkt aan de Slag organiseert online en offline ontmoetingen tussen werkzoekenden met een arbeidshandicap en werkgevers. Namens Onbeperkt aan de Slag komt Social Impact Spits Nynke van den Boomen aanschuiven om ons te inspireren om meer werk te maken van inclusie en om vooroordelen weg te halen.
– 16.00 – 16.30 Ruimte voor vragen, uitloop en afronding.
– 16.30 – 17.00 Napraten en netwerken met een hapje en drankje

Aanmelden kan via bianca@bedrijvennetwerkhr.nl

Tot ziens op de volgende inspiratiebijeenkomst,
Esther Verstraaten (Coördinator Achmea Inclusief) en Martin van de Beek (Kwartiermaker Achmea inclusief)

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
13:00 uur - 17:00 uur