Menu +

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie: ‘The Human Factor’ – Aandacht

24 juni 2019 @ 14:00 uur - 16:00 uur

De vierde industriële revolutie is begonnen. Verandering is een constante en technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. In het Bedrijvennetwerk HR stellen we de mens centraal. Maar hoe veranderlijk is de mens? Hoe gaat de mens om met alle (technologische) veranderingen?
Het Bedrijvennetwerk HR organiseert een aantal Kennissessies over ‘The Human Factor’ – de relatie tussen hoe de mens in elkaar zit en het huidige leef/werkklimaat.
Als we de mens beter leren begrijpen, dan weten we ook beter hoe we de werkomgeving moeten inrichten. Dit geeft handvatten voor HR beleid – nu en in de toekomst!

De eerste sessie uit de serie ‘The Human Factor’ gaat over Aandacht.
Aandacht bepaalt wat je van de wereld om je heen meekrijgt
Advertenties, appjes, verkeerslichten, banners, mails en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger en het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want soms is aandacht bij wat je doet het een zaak van leven of dood. Daarbij is concentratie onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken.

Stefan van der Stigchel* laat zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij laat duidelijk zien hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en waarom sommige dingen wel opvallen en andere totaal niet. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- en nadeel. Hij deelt de nieuwste inzichten over aandacht en concentratie en geeft technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden.

Tijdens de kennissessie brainstormen we, onder leiding van Stefan, over wat deze kennis betekent voor de HR praktijk.
Heeft jouw organisatie al initiatieven op het gebied van ‘Aandacht’ breng deze dan vooral onder de aandacht.

*Over Stefan:
Stefan van der Stigchel is veelgevraagd spreker, hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is daarnaast lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers. Zijn boek ‘Zo werkt aandacht’ verscheen in 2016 bij Maven Publishing en zal in januari 2019 wereldwijd verschijnen bij MIT Press. Zijn boek ‘Concentratie’ verscheen in november 2018 bij Maven Publishing.

Praktische zaken:
De kennissessie vindt plaats op 24 Juni van 14.00 tot 16.00 met aansluitend een borrel bij Prorail in Utrecht.
Adres: Moreelsepark 3, 3511 EP Utrecht. Let op: op deze locatie is zeer beperkt parkeergelegenheid aanwezig.
Er is plek voor maximaal 20 personen. Aanmelden kan via bianca@bedrijvennetwerkhr.nl

Breng deze sessie breed onder de aandacht bij je HR collega’s en we hopen jullie te zien op de 24e!

Gegevens

Datum:
24 juni 2019
Tijd:
14:00 uur - 16:00 uur

Locatie

ProRail
Moreelsepark 3
Utrecht, 3511 EP
+ Google Maps