Menu +

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The perfect storm continues.. Events 2016 en 2017

3 november 2017 @ 13:00 uur - 17:00 uur

The perfect storm continues: wat gebeurt er als je mensen radicaal centraal stelt?

Op 3 november 2017 organiseerden we ons jaarlijkse event om onze zoektocht naar aantrekkelijk en wendbaar organiseren in onze wereld vol verandering te continueren. Het was een hele leuke, boeiende en kennisintensieve middag!

Waar komen we vandaan?

The perfect storm continues. Een jaar geleden, op het event van 2016 werd HR wakker geschud door de Taskforce Perfect Storm. Ze lieten ons de veranderingen zien die de vierde industriële revolutie nu al veroorzaakt en in welk sneltreintempo deze veranderingen elkaar zullen opvolgen. Ze namen ons ook mee in de groei van de wereldbevolking en de roofbouw die we daarmee plegen op de aarde. Deze ontwikkelingen vragen om een andere manier van organiseren en wat is daarin de rol van HR?

Programma Event 3 november 2017

Het Bedrijvennetwerk HR heeft in 2017 haar onderzoek vervolgd en grijpt terug naar het nog steeds meest complexe en krachtigste element van de wereld, de mens. Welke antwoorden heeft HR op de veranderingen in de wereld en welke antwoorden liggen verscholen in de kracht van de mens. Oftewel:
Wat gebeurt er als je mensen radicaal centraal stelt?
We denken antwoorden te vinden in het paradigma Teal (Reinventing Organizations) van Frederic Laloux. De drie Teal doorbraken: zelfmanagement, heelheid en evolutionaire purpose gaan we op het event samen uitdiepen. Meer informatie over het Teal Paradigma vind je op http://www.reinventingorganizationswiki.com/Teal_Organizations

Check deze film om een beeld te krijgen bij de inhoud van het event:

Videoverslag Event 3 november 2017

Inleiding dagvoorzitter Jacqueline van Onzenoort met introductie op thema ‘Wat als je de mens radicaal centraal stelt?’ en informatie over Bedrijvennetwerk HR

Presentatie Corporate Rebels

Presentatie Erica Rijnsburger

Informatie over de sprekers


Joost Minnaar, Pim de Morree en Freek Ronner aka Corporate Rebels hebben een missie. Kunnen we werk voor iedereen leuk maken? Ze stopten zelf met hun frustrerende corporate banen en trokken de weide wereld om te ontdekken of er ook manieren van werken zijn die wel leuk zijn. Ze gaan ons bijpraten over al die mooie voorbeelden die ze hebben aangetroffen. Meer informatie vind je op http://www.corporate-rebels.com

 

Erica Rijnsburger is een ster in Bewustzijnsleer en kan als geen ander laten zien hoe ego ons vaak in de weg zit om tot betere samenwerking met anderen te komen of om ons potentieel te realiseren en dat gaat ze dan ook doen op het Event. Onze egostructuur is permanent verankerd in de dualiteit en kent maar twee bewegingen: je aangetrokken tot iets voelen (en dat willen) of afkeer van iets (en dat veroordelen en van je wegduwen). Vervolgens worden door diezelfde structuur leefregels en strategieën ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen. Gaandeweg verliezen we onze natuurlijke responsiviteit en worden we re-actief. We staan niet langer in contact met onze potentie en onze transpersoonlijke kwaliteiten en we verliezen onze natuurlijke glans en straling. Uiteindelijk raken we de verbinding met onze eigen purpose kwijt en wordt ons leven niet moeiteloos maar moeitevol. Radicaal zelfonderzoek kan je helpen dit proces te keren. Maar wat zou er met jou kunnen gebeuren als jijzelf het zelf radicaal centraal stelt?
Meer informatie vind je op http://www.elenchis.nl

Nog even terugkijken naar het Event 4 november 2016

Hier tref je een video-samenvatting aan van alle presentaties op een rij voor een lekker avondje achterover zitten.

  • Elfried Klarenbeek over de technologische ontwikkelingen in de wereld en de impact voor HR (+inleiding door dagvoorzitter Jacqueline van Onzenoort)

  • Nicole Mills over de visie en organisatie van Booking.com

  • Erik Mandersloot over de visie op fundamentele vooruitgang en organiseren

  • Thijs Fokker over de purpose driven wijze van organiseren bij Hütten

Gegevens

Datum:
3 november 2017
Tijd:
13:00 uur - 17:00 uur
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-the-perfect-storm-part-ii-37448140396

Organisator

Bedrijvennetwerk HR
E-mail:
bianca@bedrijvennetwerkhr.nl
Website:
https://www.bedrijvennetwerkhr.nl

Locatie

De Baak
De Horst 1
Driebergen, Utrecht 3971 KR Nederland