Menu +

HR Analytics

Community of Practice HR analytics

Lead: Welmoed Kuperus, Aegon

Planning en organisatie
Drie of vier bijeenkomsten (op wisselende locaties afhankelijk van deelnemers) met de volgende opbouw:
1. Eerste bijeenkomst: pitch van cases door deelnemers met verdieping op onderzoeksvragen. Welke analyse kunnen we met elkaar oppakken? Randvoorwaarden rondom CoP bepalen en rondom de case (kunnen we echte data verkrijgen, hoe gaan we samenwerken, hoe lang gaan we aan de case werken).
2. Case dagen (Pressure Cooker): Werken aan de case.
3. Eventueel vervolg dagen: afhankelijk van behoeften en uitkomsten tot nu toe en voorbereiden voor event in november.
4. Tijdens het event in november geeft de CoP een presentatie op het event van hun bevindingen.

Aanleiding:
Data-gedreven HR Data is tegenwoordig onmisbaar in de strategie en werkwijze van bedrijven. Veel organisaties verzamelen veel data en hebben de ambitie om data-gedreven beslissingen te maken maar lopen er tegenaan dat de juiste toepassing niet altijd makkelijk is. Ook binnen HR zijn er mogelijkheden om analytics toe te passen maar binnen dit vakgebied blijft het lastig om de kwantitatieve vertaalslag te maken van werkzaamheden en thema’s die spelen binnen HR. Bovendien heeft HR niet de traditie van kwantificeren en meten van zijn succes, zoals marketing en financiën. Want hoe meet je ingewikkelde concepten zoals engagement, performance of wendbaarheid?

Dat betekent onder andere dat er uitdagingen liggen binnen HR analytics op het gebied van data verzameling, targets vaststellen, prioriteren en de vertaalslag van analyses naar interventies. In een Community of Practice (COP) gaan we gezamenlijk meer hands-on ervaring opbouwen voor waardevolle analyses die data-gedreven beslissingen binnen HR vergroten. Een voorstel voor de opzet is: • In een eerste bijeenkomst bepalen we met HR analisten van verschillende organisaties de verschillende behoeften en geven we samen invulling aan de COP • We gaan aan de slag met een concrete en actuele casuïstiek rondom HR Analytics (een voorbeeld kan zijn: employee experience in kaart brengen) • Daarna vindt er een bijeenkomst van meerdere dagen plaats in de vorm van een pressure cooker waar aan de case gewerkt wordt

Onderzoeksvragen:
• Welke data kunnen we inzetten ter behoeve van data-gedreven werken binnen HR?
• Welke use case kunnen we gezamenlijk analyseren die waarde toevoegt binnen HR?
• Welke interventies kunnen we aan de inzichten verbinden?
• Hoe vertalen we de kwantitatieve resultaten naar een verhaal die bij de juiste stakeholders in onze organisaties terecht komt?
• Wat zijn onze bevindingen en best practices die we presenteren in november?

Transfer van de inzichten:
Het event op vrijdag 20 november 2020 staat dit jaar in het teken van een hackaton rondom Employee Experience. Als COP vervullen we tijdens deze hackaton een expertrol om de deelnemers tijdens de hackaton van onze HR analytics vragen en expertise te voorzien.

Aanmelden kan via bianca@bedrijvennetwerkhr.nl