Menu +
BedrijvennetwerkHR

Mark Schulein

What is it about?

ACE is een van oorsprong (1924) Amerikaanse ijzerwaren / doe-het-zelf winkelketen, vandaag de dag zijn zij de grootste organisatie in hun branche wereldwijd, voornamelijk met franchise concept. Mark Schulein was oorspronkelijk franchisenemer voor 17 winkels en heeft hier naar eigen inzicht de medewerker centraal gesteld. Zijn winkels zijn human centric georganiseerd en Mark Schulein benoemd deze strategie als de sleutel voor het succes van zijn winkels.

Who should use it?

Mark Schulein weet het succes van zijn organisatie heel simpel uit te leggen waardoor dit voor iedereen begrijpelijk is. Iedere leidinggevende kan zijn voorbeelden adopteren en in zijn eigen omgeving toepassen.

Succes story

De medewerker is voor Mark Schulein het meest belangrijk. Hij legt uit: “We focus on engaging our own people first, knowing what they going through at home, learning what we can do to support them, because that’s exactly what we want them to do for the customer once the customer walks through the door. We believe that in order to be the best place to shop you have to be the best place to work first. Great companies that shifted their thinking by putting employees first will surely win the customer service game in any market.”

How?

Mark Schulein is zeker niet de meest charismatische leider. Hij is eerder een zuiver van voorbeeld van practice what you preach / walk the talk. Zijn organisatie heeft als slogan: “The helpful place”. Om deze boodschap waar te maken plaatst hij de medewerker centraal en vraagt van hen het zelfde te doen richting de klanten in de winkel.

Results

ACE heeft 86000 medewerker wereldwijd en is met 4800 locaties en een omzet van USD5 miljard marktleider. Mark heeft met zijn aanpak in zijn 17 franchise winkels veel indruk gemaakt en is gekozen om in de directie van ACE plaats te nemen om zijn pragmatische aanpak van de human centric culture verder vorm te geven.

Where to find more information?

Mark licht in deze video zijn aanpak / pragmatische benaderingswijze toe: