Menu +
BedrijvennetwerkHR

Mijn organisatie is Agile

Achtergrond

De toegenomen complexiteit van de globale economie en de zeer hoge snelheid van veranderingen vormen voor organisaties de grootste uitdagingen van deze tijd. Meer stakeholders met krachtige eisen vragen visie, daadkracht en resultaat en daarmee een zeer hoge mate van flexibiliteit, lenigheid en behendigheid van leiders en management.

Het woord ‘Agile’ doet zijn intrede. ‘Agile’ is een Italiaanse muziekterm voor snel en beweeglijk. In de ICT staat ‘Agile’ voor softwareontwikkeling in korte overzichtelijke perioden, iteraties. In het Agile Manifest uit 2001 zijn de belangrijkste principes opgenomen. Een zelforganiserend team werkt intensief samen, communiceert veel met elkaar en met andere belanghebbenden en schrikt niet van veranderende omstandigheden en heroverwogen prioriteiten. Het team probeert aan het einde van iedere iteratie altijd iets bruikbaars op te leveren.

Deliverables

Is de Agile- aanpak een goede oplossing voor de omgang met de complexiteit van vandaag? Waaruit bestaat deze aanpak in essentie? Is er zoiets als ‘Agile’ leiderschap? En zo ja, wat zijn dan de operationele eigenschappen van een ‘Agile’ leider? Kan ‘Agility’ vertaald worden in projectmanagement, development en performance, recruitment, arbeidsvoorwaarden etc. etc.

Kortom: ‘nieuwe wijn in oude zakken’ of een kansrijke, nieuwe insteek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.