Menu +
BedrijvennetwerkHR

Omar Munie

What is it about ?

Omar Munie is een sprekend voorbeeld van een authentieke leider en een succesvol ondernemer die vanuit passie werkt. Zijn dankbaarheid voor Nederland geeft hij op verschillende manier terug aan de samenleving.

De Dream Factory is een door Omar Munie ontwikkeld idee dat al jaren in zijn hoofd zit. Gevoed door zijn eigen ervaringen en geluiden van de mensen die hij in de loop der jaren heeft mogen ontmoeten begon er een concept te leven bij Omar. De Dream Factory is een krachtig concept met een positieve lading. Op locatie worden producten voor Omar Munie clothing geproduceerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers putten kracht uit hun passie voor het vak in plaats van aandacht te vestigen op wat ze niet kunnen.

In de Omar Munie Dream Factory worden uitsluitend producten gemaakt van gerecyclede of recyclebare materialen en plantaardig gelooid leer. Zo wordt een oude jas een nieuwe Munie tas en een oude blouse een nieuwe iPad hoes! De kledingstukken waaruit enkele van de producten worden vervaardigd zamelen we zelf in.

Iedereen is welkom bij de Dream Factory ongeacht afkomst, geloof of leeftijd. Een goed CV is niet nodig, een droom wel. De werknemers zijn mensen die arbeidstechnisch gezien tussen het spreekwoordelijke wal en het schip vallen. Mensen die ongewild werkloos of arbeidsongeschikt zijn maar wel willen. De kracht zit hem in de wil te presteren!

 

Who should use it ?

Iedereen die openstaat voor duurzaamheid, inclusieve samenleving en arbeidsmarkt en authentiek leiderschap. Zijn bedrijf en persoon zijn het bewijs is dat je vanuit passie, het vasthouden van die passie en dicht bij jezelf blijven een mooi inspirerend bedrijf kan runnen.  Winst is een gevolg maar geen absoluut geen doel.  Omar bewijst met zijn aanpak twee zaken die hem een authentiek leider maken: (1) ondanks de expansie van zijn bedrijf blijft hij vast houden aan zijn initiële uitgangspunten en passie. Waar andere ondernemers door druk vanuit investeerders hun passie loslaten en focus verleggen naar groei en winst veranderd Omar zijn koers niet, sterker nog hij wordt principiëler. Een voorbeeld is dat hij voor opdrachten voor grote concerns alleen maar met hergebruikte of duurzame materialen werkt. Daarnaast ontwikkeld nieuw concepten die aansluiten bij zijn kern. De Dream Factory (2) is hier een goed voorbeeld van. Hier werken medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit dankbaarheid voor Nederland heeft hij besloten meer terug te willen geven aan de samenleving. Hij kijkt louter naar de mogelijkheden en dromen van zijn medewerker, niet naar hun achtergrond, arbeidsverleden of beperking. Hij neemt nieuwe medewerkers aan omdat hij gelooft in de mogelijkheden van de persoon niet omwille van hun bewezen skills (cv). ‘een goed cv is niet nodig, een droom wel’

 

Success story

Designer Omar Munie (1986) is een getalenteerde Nederlandse ontwerper. Omar is als vluchteling vanuit Somalië naar Nederland gekomen. Van jongs af aan had hij een passie voor mode. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Als snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Nog op het MBO richtte hij zijn eigen bedrijf op: Omar Munie Clothing. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen maakte Omar Munie snel naam in de Nederlandse modewereld. Munie ontwerpt tassen en accessoires, vaak met een uitbundige mix van leer en exotische, bloemige Franse stoffen. De kleurige ontwerpen zijn zeer exclusief: van elk exemplaar worden slechts 25 stuks gemaakt. De tassen van Omar Munie zijn te koop via zijn webshop, in zijn eigen flagshipstore aan het Haagse Noordeinde maar ook bij diverse winkels wereldwijd (oa Macy’s in NYC). Ook worden er producten op bestelling gemaakt met hergebruikte materialen of op een andere duurzame wijze. Oa: KLM, BMW, Schiphol en Fairtrade koffie Moyee zijn klant. Onlangs (2015) is de ontwerper gestart met een nieuw project: The Dream Factory, een atelier waarin hij mensen die langdurig werkeloos zijn aan het werk helpt.

 

How ?

Het verhaal van Omar lijkt “the American dream”: van vluchteling naar succesvol ontwerper. Het bijzondere is dat hij bescheiden en heel dicht bij zichzelf is gebleven. Hij werkt vanuit zijn passie voor mode en probeert zo veel mogelijk terug te geven aan de Nederlandse samenleving door met duurzame (of gerecyclede) materialen te werken die in Nederland zijn geproduceerd en arbeidsplaatsen te creëren. Alles wat hij doet sluit aan bij zijn kern: geloof in dromen, denken in mogelijkheden, passie voor mode, dankbaarheid en de wens om terug te geven.  Omar gelooft in zijn droom en doet er alles aan om deze te realiseren. Deze mindset heeft hij door aan de mensen die hij ontmoet of voor hem werken.

 

Results

Omar heeft in korte tijd faam gemaakt in de internationale modewereld. Hij leid een succesvolle onderneming die draait om passie voor mode, dankbaarheid en denken in mogelijkheden. Ondanks zijn groei blijf hij dicht bij zijn kern. Hij werk waar hij in gelooft. Hij heeft verschijnende prijzen gewonnen (oa: ‘Beste Leerling van het Jaar’, ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar’ en ‘Meest innoverende ondernemer 2011’) een boek geschreven en wordt regelmatig gevraagd als spreker. Zijn laatste project is the dream factory.

 

Where to find more info?

http://www.omarmunie.com
http://www.omarmunie.com/nl/over-ons/
Boek: ‘leef je droom’

Who are you going to call?

Naast het creatieve brein achter Omar Munie Clothing is Omar Munie ook motivating speaker. Met zijn verhaal over hoe hij als vluchteling in Nederland kwam, hoe hij droomde over succes en hoe deze droom werkelijkheid werd, inspireert en motiveert hij ieder soort publiek.

info@omarmunie.com
+31(0)70-3658184