Menu +

Webinars juni – Replays

In juni hebben we 3 webinars gehost, hier vind je de korte informatie over de webinars en de link naar de replays zodat je het nog eens op je gemak tot je kunt nemen of voor het eerst gaat zien.

9 juni – Het brein in crisis, in samenwerking met Ria van Dinteren

Ria is een expert in de toepassing van breinkennis voor leren en ontwikkelen in organisaties. Vanaf 2006 is zij gefascineerd door het menselijk brein en volgt ze de wetenschappelijke toepassingen zowel nationaal als internationaal.

Ria maakt onderdeel uit van de Brainladies en is lid van de program advisory committee van ATD. Ze heeft diverse publicaties op haar naam staan over dit onderwerp en is hoofdredacteur van TVOO, het grootste vakblad voor opleidingsprofessionals in Nederland. Haar boek brein@work (2010) leverde een nominatie op de shortlist managementboek van het jaar 2011. Daarnaast schreef ze in 2019 het boek ‘breinopeners, breinkennis voor leren en ontwikkelen in organisaties’.
Tijdens dit webinar is Ria op een zeer interactieve wijze in gegaan op de volgende vragen:
1. Hoe werkt het brein in tijden van crisis?
2. Welke gebieden in het brein worden geraakt tijdens een crisis? Wat is er in de war?
3. Hoe kun je als HR zorgen dat medewerkers en leidinggevenden weten wat ze kunnen doen om psychologische veiligheid te garanderen?
4. 10 tips die nodig zijn om onze leidinggevenden te helpen hun mensen te begeleiden tijdens de crisis

Bekijk hier het webinar! 


19 juni – Wendbaar leiderschap inclusief casus Rabobank, in samenwerking met Bianca Verheijen

De afgelopen periode is een COP online bij elkaar geweest om met elkaar in gesprek te zijn over een aantal vragen rondom wendbaar leiderschap. In dit webinar delen wij graag onze inzichten.

Daarnaast deelt Bianca Verheijen de ervaringen vanuit Rabobank in wendbaar organiseren en werken met de rol van HR hierin.

Bekijk hier het webinar!


26 juni – Transformatie naar Growth Mindset, in samenwerking met Evelien Vredeveld

Evelien vertelt bevlogen over haar ervaringen van de afgelopen 5 jaar als lid van het transformatieteam bij Microsoft Nederland. Vanuit Brand en Interne communicatie faciliteert zij al 5 jaar de transformatie naar een cultuur van growth mindset.

Evelien beschrijft het als een oneindige reis om de Growth mindset in het DNA van de organisatie te krijgen, in de systemen zoals HR instrumenten, taal, symbolen, verhalen. Bijv. rewards: op welke manier heb je bijgedragen aan het succes van iemand anders?

Ze gaat in op het transformatieproces tot nu toe, de lessons learned in de tussentijd en de do’s en don’ts om tot een sociale transformatie te komen. Ook neemt ze ons mee in hoe Microsoft omgaat met de opening up in deze Coronatijd.

Bekijk hier het webinar!